De uitreiking van de Stripschapprijzen 2022

Vorige week zaterdag werden in het Groninger Forum in samenwerking met Storyworld en mede mogelijk gemaakt door GoodHabitz de Stripschapprijzen 2022 uitgereikt. Tevens werd voor het eerst de Storyworld Publieksprijs uitgereikt, waarbij de winnaar wordt bepaald door het aantal keren dat een stripalbum door de bibliotheek van het Forum wordt uitgeleend.

Aimee de Jongh nam de Stripschapprijs 2022 in ontvangst en coloriste Marloes Dekkers de P. Hans Frankfurtherprijs voor Speciale Verdiensten. Jos van Waterschoot nam mede namens tekenaar Eric Heuvel de eerste Storyworld Publieksprijs in ontvangst voor hun bewerking van de Max Havelaar.

Album van het Jaar 2021 werd Dagen van Zand van Aimée de Jongh. Jeugdalbum van het Jaar 2021 werd Brugpieper Roos Vink 5 – Snotneus! van Jan Vriends Info & Integraal 2021 werd Wie is die  vogel?! van Boris Peeters

Meer informatie op www.stripschapprijs.nl

Categorieën:Stripprijzen

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s