Wilbert van der Steen

De Stripdagen komen er aan en in aanloop daarnaartoe gaan we je regelmatig iets vertellen over de stripmakers, uitgevers en standhouders die aanwezig zullen zijn.

De eerste die we graag willen voorstellen is de maker van onze prachtige poster, stripmaker Wilbert van der Steen.

Voor ons is het geen onbekende, want zijn album Zon werd  genomineerd voor het Album van het Jaar en het vervolg Licht werd gekozen tot Album van het Jaar. Momenteel is hij druk bezig aan het tweede deel van Salo & Ubba. Uiteindelijk zal dat een verhaal in vier delen worden.

Dan de poster. Een heel opvallende die doet vermoeden dat het meer wil vertellen dan dat De Stripdagen er aan komen. 

We laten het Wilbert zelf toelichten: “Het thema: diversiteit, acceptatie van alle groepen bracht eigenlijk ook de vorm voort. Het is volgens mij niet mogelijk om iedere groep te vertegenwoordigen in een tekening. Dat zou wat mij betreft te vol worden. Daarom koos ik voor drie personen die letterlijk uit de kast komen vliegen. Met ‘heldenmoed’, want het is meestal een flinke stap om jezelf te laten zien. Zeker als je jezelf niet herkent in een omgeving waarin een norm dominant is.
Het uitgangspunt is, moet zijn, we zij allemaal mensen van vlees en bloed. En niemand is hetzelfde. Je kan overeenkomsten hebben, maar je hebt allemaal je eigenheid. Respecteer elkaar.
Ik heb gekozen voor de kleuren roze, blauw en paars. Roze omdat dit aan het vrouwelijke gekoppeld is (hoewel dit niet altijd zo is geweest). En blauw voor het mannelijke (ook niet altijd zo geweest). En paars die ook gebruikt wordt voor Paarse Vrijdag. En paars komt voor uit rood (roze) en blauw.”

Voor wie meer over Wilbert wil weten: kijk eens op wvds.net.  En Stripschapleden kunnen natuurlijk het interview in Stripnieuws 55 nog een nalezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s