De P. Hans Frankfurtherprijs 2022 is voor inkleurster Marloes Dekkers

De inkleuring is een wezenlijk onderdeel van een strip. Sterker nog, de inkleuring heeft de kracht om een verhaal beter te maken of te breken. Een goede inkleuring voegt ontegenzeggelijk iets toe. Dit behoort duidelijk tot een stille kracht in het medium. Gelukkig valt de inkleuring de laatste jaren steeds meer op en wordt het ook door de lezers opgemerkt wie de ‘kleurpotloden’ hanteert. Marloes Dekkers is zo iemand. De Rotterdamse is één van de meest gevraagde, productiefste, bekendste en beste inkleurders van ons land. We kunnen gerust zeggen dat zij een autoriteit is op dit gebied.

Voor meer informatie: www.stripschapprijs.nl

Foto: Robin Schouten

Categorieën:Stripprijzen

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s