De Stripschapprijs 2022 is voor Aimée de Jongh

Vanmiddag werd in Stripwinkel Yendor in Rotterdam in het bijzijn van de winnaar bekend gemaakt dat de Stripschapprijs dit jaar naar een stripmaker gaat die in korte tijd een grote naam is geworden in de stripwereld wereldwijd, De grafische romans van Aimée de Jongh worden immers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan gelezen. Daarnaast heeft Aimée laten zien dat zij een ware  ambassadrice is voor het media strip.

Aimée kreeg het mooie nieuws aangereikt door Ger Apeldoorn, oud-voorzitter van de Commissie van de Stripschapprijzen, via een centprent, getekend door de Stripmaker des Vaderlands, Herman Roozen. Dit is een traditie die vorig jaar is gestart.

De Stripschapprijs wordt binnenkort uitgereikt in Storyworld in Groningen. Een datum volgt.

Foto’s: Alex Odijk

Meer informatie op www.stripschapprijs.nl

Categorieën:Stripprijzen

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s