Pop-up tentoonstelling: Rotterdam op de tekentafel

Bezoek ‘Rotterdam op de tekentafel’, een pop-up tentoonstelling van Cross Comix waarin de stad Rotterdam verbeeld wordt door tien tekenaars. De pop-up tentoonstelling is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand en dagelijks te bezoeken tot en met 27 juni 2021.

Midden in de winkelpassage van Rotterdam Centraal transformeert Cross Comix komende weken een leegstaand winkelpand naar een opvallende expositieruimte. De tentoonstelling laat je op een originele manier naar de stad Rotterdam en haar iconische architectuur kijken en maakt zo een cross-over tussen strip en architectuur.

Vijftien (strip)tekenaars kregen van Cross Comix de opdracht om hun kijk op de Rotterdamse architectuur te verbeelden. Ze waren daarin geheel vrij in hun onderwerpkeuze: favoriete landmarks, straten of gebouwen, oude en/of nieuwe architectuur. Uit deze voorstellen selecteerde Cross Comix tien tekenaars om hun visie verder uit te werken.

Het eindresultaat is te zien in ‘Rotterdam op de tekentafel’. 📅 Vrijdag 11 juni – zondag 27 juni 2021 | 12.00-18.00 uur📍Winkelpassage Rotterdam Centraal, naast Spoor 3 & 4 👀 Bekijk Rotterdam door de ogen van:
▶ Henk Kuijpers
▶Karida Bochove
▶Marcel Ruijters
▶Saman Dezai aka Kid Kura
▶ikRotterdam
▶Funs ‘Funzig’ Janssen
▶Egon de Regt
▶Sterre Richard aka Sterric
▶Jasper Rietman
▶Sebastiaan de Ruiter📎

De tentoonstelling ‘Rotterdam op de tekentafel’ ligt in het verlengde van de Cross Comix uitgave ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips en Rotterdam’, dat dit najaar verschijnt. In dit koffietafelboek wordt de geschiedenis van Rotterdam door de ogen van een nieuwe generatie makers en bekende striptekenaars zoals Marten Toonder, Jan Kruis, Dick Bruynesteyn, Martin Lodewijk en Jean-Marc van Tol in beeld gebracht. Het boek maakt inzichtelijk hoe de stad Rotterdam en strips onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Voor de stripliefhebber wordt zo de geschiedenis en architectuur overzichtelijk in beeld gebracht; voor de architectuurliefhebber wordt zo het beeldverhaal op de kaart gezet.

https://www.facebook.com/events/531824334501695/?ref=newsfeed

Beeld: Henk Kuijpers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s